Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ομφάλιος 2013: Η Etcetera-Worldofbike νικήτρια ομάδα

Με νικητή τον Γιώργο Μπούγλα, της SPTableware, ολοκληρώθηκε ο 3ος ποδηλατικός «Ομφάλιος», που διεξήχθη στον Παρνασσό με εκκίνηση και τερματισμό στους Δελφούς.
Στην εκκίνηση, του αγώνα που διοργάνωσε ο αθλητικός όμιλος «Θησέας» βρέθηκαν 130 ποδηλάτες, που εκπροσωπούσαν τις δεκαεπτά καλύτερες ελληνικές ομάδες ποδηλασίας, και μερικές ακόμα μικρότερης δυναμικότητας.

Ο αγώνας είχε διάρκεια 126χιλιόμετρα, και η νίκη κρίθηκε στο τελικό σπριντ, με τον 24χρονο Μπούγλα, να κερδίζει στο νήμα, μετά από 3ώρες και 46’ λεπτά, τον Δημήτρη Αντωνιάδη (Βέλος-Bottechia), ενώ στην Τρίτη θέση, ένα μόλις λεπτό πιο πίσω τερμάτισε ο Γιάννης Σπανόπουλος (Etcetera-Worldofbike).
Με τον ίδιο χρόνο ακολούθησε ένα γκρουπ αθλητών, οι Χ.Καστραντάς (Καστρο), Αν.Κουρμπέτης (ΠΕΣΑ), Γ.Νείλας (Αιολος), Γ.Δάντος (ΠΕΣΑ) και Π.Γκαζώνης (Etcetera-Worldofbike) που συμπλήρωσε την πρώτη οκτάδα του συναρπαστικού αυτού αγώνα.
Καλύτερος Νέος αναδείχθηκε ο Δημήτρης Αντωνιάδης και καλύτερος Έφηβος ο Χρήστος Μεταλίδης (Βέλος-Bottechia) που τερμάτισε στην 11η θέση της Γενικής.
Στην κατηγορία Γυναικών νικήτρια ήταν η Τζίνα Ανδρεάδου (Θησέας-Worldofbike) και σ’ αυτήν της «Ανοικτής συμμετοχής» ο βετεράνος πρωταθλητής, Παναγιώτης Σκυλοδήμος.
Πως εξελίχθηκε: Ο αγώνας ξεκίνησε στις 10.30 με τους αθλητές να ενθουσιάζονται από το μικρό τελετουργικό, που πραγματοποίησαν οι διοργανωτές, με την αφή της αθλητικής φλόγας και τον όρκο της νίκης, που έδεσε ακόμα περισσότερο το αθλητικό πνεύμα με την ιστορικότητα της περιοχής.
Μετά το πέρασμα της Αράχοβας και ενώ η ανάβαση προς τα Λειβάδια, άρχισαν οι πρώτες επιθέσεις και οι αποσπάσεις αθλητών, που όμως δεν διήρκησαν πολύ, αφού στο κατηφορικό της διαδρομής προς την Λιλαία και τον Πολύδροσο, σχηματίστηκαν πολλά μικρότερα γκρουπ αθλητών.
Στο 54ο χλμ. είχαμε το πρώτο σπριντ –έπαθλο, με τον Γιώργο Καράτζιο (SPTableware) να περνά πρώτος, εγκαταλείποντας όμως αναγκαστικά λίγα χιλιόμετρα μετά λόγω μηχανικής βλάβης, και χάνοντας έτσι και το έπαθλο προσφορά της High5 (το πήρε τελικά ο Γ.Μπούγλας).
Την ίδια στιγμή πριν ο τρικαλινός πρωταθλητής της SP εγκαταλείψει, οι προπορευόμενοι ήταν οι Γκαζώνης και Σπανόπουλος (Etcetera-Worldofbike) Πολυδωρόπουλος, Γ.Μπούγλας, Απ.Μπούγλας (SPTableware), Καστραντάς (Κάστρο), και Σκυλοδήμος.
Λίγο πριν το επίπονο ανηφορικό πέρασμα της Δαύλειας και ενώ οι ποδηλάτες πλησίαζαν τις τρεις ώρες αγώνα, ο Πολυδωρόπουλος, με σύμμαχο τον ισχυρό άνεμο, αλλά και την αδράνεια των αντιπάλων του (στο κεφάλι του αγώνα βρίσκονταν ήδη 19 ποδηλάτες) βρήκε την ευκαιρία να αποσπαστεί μέχρι και τρία λεπτά, και να οδεύει προς την νίκη, με το κοντέρ να έχει ήδη καταγράψει το 100ο χιλιόμετρο.
Οι επιθέσεις των αντιπάλων οδήγησαν σε «ψαλίδισμα» της διαφοράς και μέσα σε λίγα χιλιόμετρα, η κατάσταση άλλαξε ραγδαία. Στο 109ο χλμ. και στο δεύτερο έπαθλο-σπριντ, ο Αντωνιάδης με τον Μπούγλα είχαν δημιουργήσει μια μικρή διαφορά ασφαλείας, με τον Θεσσαλονικιό πρωταθλητή να παίρνει και το έπαθλο, προσφορά του Ξενοδοχείου Ηνίοχος.
Έτσι περνώντας λίγο μετά και την Αράχοβα, οι δυο πρωταθλητές άρχισαν το κατηφορικό της διαδρομής προς τους Δελφούς, λύνοντας τις διαφορές τους στο τελικό σπριντ, όπου επικράτησε αυτή την φορά ο Γιώργος Μπούγλας.
Στην ομαδική κατάταξη, νικήτρια ομάδα ήταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Etcetera-Worldofbike, ενώ δεύτερη ήταν η μικτή «Κρόνος/ΠΕΣΑ» και Τρίτη η SPTableware.
Οι απονομές των επάθλων πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, κ.Φανής Παπαθωμά, και άλλων τοπικών παραγόντων.
Ο διοργανωτής όμιλος θέλει να ευχαριστήσει τους χορηγούς της εκδήλωσης, την αλυσίδα καταστημάτων WorldofbikeShop, το ξενοδοχείο – εστιατόριο Ηνίοχος στους Δελφούς, τις εταιρίες High5, WilierTriestina, POC (Πάππος-Μπαλτούνης) και αμπελώνες Αργυρίου, για τις αθλοθετήσεις καθώς επίσης και τις αστυνομικές διευθύνσεις Βοιωτίας, Φωκίδος και Φθιώτιδας, τα αστυνομικά τμήματα Δελφών και Αραχόβης καθώς και το Νοσοκομείο Άμφισσας για την συμμετοχή τους στην ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.
Τα αποτελέσματα του αγώνα και γενική κατάταξη των αθλητών εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συναρμολόγηση ποδηλάτου

Εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών στο εργοστάσιο κατασκευής των Ελληνικών ποδηλάτων ballistic και clermont

Ακτινολόγηση - Διόρθωση Ζάντας

Ρόδα είναι και στραβώνει! Αλλά μην ανησυχείτε, πριν πάτε στον μάστορα ρίξτε μια ματιά στο βίντεο αυτό και προσπαθήστε το λίγο μόνοι σας!  Δεν χρειάζεται να έχετε κάποιο ιδιαίτερο πτυχίο αλλά υπομονή και θέληση! Δεν είναι τόσο απλό αλλά ούτε και τόσο δύσκολο όσο νομίζετε! 

Ρυθμίσεις ποδηλάτου

Σωστή θέση του αθλητή πάνω στο ποδήλατο   Από τα πιο βασικά πράγματα τη στιγμή που κάποιος πρόκειται να αγοράσει καινούριο ποδήλατο είναι να αγοράσει το κατάλληλο. Εκτός από τους αρκετούς διαφορετικούς τύπους που μπορεί να κυκλοφορούν στην αγορά οι σωστές μετρήσεις σε οποιοδήποτε από αυτά μπορούν να αλλάξουν την δυσάρεστη εικόνα που αφήνει ένα λάθος ποδήλατο σε κάποιον ποδηλάτη. Αρχικά αυτή η νέα θέση μπορεί να δείχνει άβολη, με τα πόδια να αγγίζουν ελάχιστα το έδαφος και τον κορμό σε πλήρη έκταση, ωστόσο έχει αποδειχθεί ότι συμβάλει σημαντικά στην αύξηση της απόδοσης αλλά και στην πολύ σημαντική αποφυγή τραυματισμών ή πόνων.