Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ομφάλιος 2013: Πρόβα Πανελληνίου πρωταθλήματος – Ξεπέρασαν τις 150 συμμετοχές

Παρών και ο Περικλής Ηλίας, ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής!!! 
Στην τελική ευθεία οι ετοιμασίες για τον ποδηλατικό γύρο, με την επωνυμία «Ομφάλιος 2013», καθώς πλησιάζει η 2α Ιουνίου, η ημερομηνία που ποδηλάτες επαγγελματίες και ερασιτέχνες, που για ακόμα μια χρονιά θα γεμίσουν τον Παρνασσό και την γύρω περιοχή.
Η εκκίνηση θα δοθεί από τους Δελφούς, και μετά από 126 απαιτητικά χιλιόμετρα και αφού οι ποδηλάτες περάσουν από Αράχοβα, Επτάλοφο, Λιλαία, Πολύδροσο, Αμφίκλεια, Κάτω Τιθορέα, Δαύλεια και ξανά Αράχοβα, οι ποδηλάτες θα τερματίσουν για ακόμα μια φορά έξω από το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών, όπου αθλητισμός και πολιτισμός θα ενωθούν στον «Ομφαλό της γης», όπως είναι η χαρακτηριστική ονομασία των Δελφών.
Περισσότεροι από εκατό ποδηλάτες από τις 20 καλύτερες ελληνικές ομάδες, ποδηλάτες από ομάδες του εξωτερικού, καθώς και άλλοι τόσοι που θα συναγωνιστούν στον αγώνα ανοικτής συμμετοχής (Open), θα διεκδικήσουν τα φετινά έπαθλα, προσφορά των χορηγών της εκδήλωσης, καταστήματα ποδηλάτων "Worldofbike Shop", Ξενοδοχείο – Εστιατόριο "Ηνίοχος – Δελφοί", και "High5 – συμπληρώματα διατροφής".
Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Ποδηλατικό Όμιλο «Θησέας», και προκειμένου οι διοργανωτές να τονώσουν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων ακόμα περισσότερο, έχουν θεσπίσει δυο ειδικά έπαθλα σε ενδιάμεσα σπριντ, που θα λάβουν χώρα στην περιοχή του Πολύδροσου και στο Χάνι Ζεμενού, λίγο πριν τον τερματισμό.
Στόχος των διοργανωτών είναι η «ποδηλατική» ανάδειξη των όμορφων τοπίων του Παρνασσού σε συνδυασμό τόσο με την ασφάλεια, όσο και την υψομετρική ποικιλία που προσφέρουν οι τοπικές διαδρομές»... όπως δηλώνει χαρακτηριστικά, ο διευθυντής του αγώνα κ.Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ένας από τους λίγους Έλληνες τεχνικούς επιτετραμμένους της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδηλασίας.
Στον περσινό Ομφάλιο και στην κατηγορία ανδρών είχαν επικρατήσει ο Νεόφυτος Σακελλαρίδης από την ελληνική επαγγελματική ομάδα SP Tableware, ενώ στην κατηγορία Γυναικών νικήτρια ήταν η Ελένη Τσάβαρη (ΘΗΣΕΑΣ/Worldofbike). Καλύτερη ομάδα είχε αναδειχθεί μια άλλη ελληνική ομάδα ποδηλασίας, η Etcetera – Worldofbike.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία συμμετοχής στον αγώνα, με την φιλοξενία των αθλητών και ομάδων, και για οτιδήποτε άλλο σχετικά με τον «Ομφάλιο», επικοινωνήστε με τον διοργανωτή όμιλο, στο thiseasclub@gmail.com
 
 
 
Οι τρεις ελληνικές επαγγελματικές ομάδες ποδηλασίας, SP Tableware, Etcetera-Worldofbike και Team Kastro, δεκατέσσερα από τα καλύτερα ελληνικά ποδηλατικά σωματεία από Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Χανιά, Καλαμάτα και Βόλο, καθώς και πενήντα ακόμα μεμονωμένοι ποδηλάτες, θα διαγωνιστούν στην απαιτητική διαδρομή των 126 χιλιομέτρων, με εκκίνηση και τερματισμό την πόλη των Δελφών.
Σκληρές μάχες για την κατάκτηση της πρωτιάς αναμένονται από την αρχή του αγώνα, μεταξύ των φαβορί, που ανάμεσα τους συγκαταλέγονται αξιόλογοι ποδηλάτες, όπως ο νυν Παγκόσμιος Πρωταθλητής Περικλής Ηλίας (Μικρή Αστέρας-Κρόνος), ο 3ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων του 2011 Γιάννης Σπανόπουλος (Etcetera-Worldofbike), ο προσφάτως 3ος στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Δρόμου Χάρης Καστραντάς (Kastro), oι διεθνείς με τις εθνικές ομάδες ποδηλάτες Ν.Ιωαννίδης, Α.Μπούγλας, Γ.Μπούγλας, Π.Χαλκιόπουλος, Π.Γκαζώνης, Δ.Αντωνιάδης, Μ.Δούγαλης, Γ.Καράτζιος, Δ.Πολυδωρόπουλος, Χ.Μολά, Γ.Νείλας και άλλοι αξιόλογοι ποδηλάτες, ενώ σημαντική είναι και η παρουσία του βετεράνου πρωταθλητή στην κατηγορία Μάστερς, Παναγιώτη Σκυλοδήμου (ΑΕΚ), που αναμένεται να «ανεβάσει το θερμόμετρο» και στην θεωρητικά πιο ήρεμη αγωνιστικά κατάταξη, αυτή της κατηγορίας ΟΠΕΝ.  Ο περσινός νικητής του Ομφάλιου Νεόφυτος Σακελλαρίδης (SPTableware) δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του, αφού συμμετέχει στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Σλοβακίας, που διεξάγεται παράλληλα.
Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Ποδηλατικό Όμιλο «Θησέας», με την σημαντική οικονομική και υλική συμπαράσταση της αλυσίδας καταστημάτων ποδηλάτων “Worldofbike Shop”, του Ξενοδοχείου – Εστιατόριου “Ηνίοχος – Δελφοί”, και των ενεργειακών συμπληρωμάτων High5.
Η εκκίνηση θα δοθεί είσοδο της πόλης των Δελφών, στις 10.30 την Κυριακή, και οι ποδηλάτες αφού περάσουν από Λιβάδια Παρνασσού, Επτάλοφος, Λιλαία, Πολύδροσο, Κάτω Τιθορέα, Δαύλεια, Αράχοβα θα τερματίσουν, μετά από περίπου τέσσερις ώρες, μπροστά στο Μουσείο της ιστορικής πόλης της Φωκίδας.
Ακολουθήστε το ProCycling.gr στο Facebook για την πιο άμεση ενημέρωση σας στην Ελληνική και Παγκόσμια ποδηλασία. Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συναρμολόγηση ποδηλάτου

Εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών στο εργοστάσιο κατασκευής των Ελληνικών ποδηλάτων ballistic και clermont

Ακτινολόγηση - Διόρθωση Ζάντας

Ρόδα είναι και στραβώνει! Αλλά μην ανησυχείτε, πριν πάτε στον μάστορα ρίξτε μια ματιά στο βίντεο αυτό και προσπαθήστε το λίγο μόνοι σας!  Δεν χρειάζεται να έχετε κάποιο ιδιαίτερο πτυχίο αλλά υπομονή και θέληση! Δεν είναι τόσο απλό αλλά ούτε και τόσο δύσκολο όσο νομίζετε! 

Ρυθμίσεις ποδηλάτου

Σωστή θέση του αθλητή πάνω στο ποδήλατο   Από τα πιο βασικά πράγματα τη στιγμή που κάποιος πρόκειται να αγοράσει καινούριο ποδήλατο είναι να αγοράσει το κατάλληλο. Εκτός από τους αρκετούς διαφορετικούς τύπους που μπορεί να κυκλοφορούν στην αγορά οι σωστές μετρήσεις σε οποιοδήποτε από αυτά μπορούν να αλλάξουν την δυσάρεστη εικόνα που αφήνει ένα λάθος ποδήλατο σε κάποιον ποδηλάτη. Αρχικά αυτή η νέα θέση μπορεί να δείχνει άβολη, με τα πόδια να αγγίζουν ελάχιστα το έδαφος και τον κορμό σε πλήρη έκταση, ωστόσο έχει αποδειχθεί ότι συμβάλει σημαντικά στην αύξηση της απόδοσης αλλά και στην πολύ σημαντική αποφυγή τραυματισμών ή πόνων.