Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014

Ποδηλατάδα στην Κωπαΐδα για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων

Στις 29 Ιουνίου 2014, ημέρα Κυριακή διοργανώνεται από του Φίλους Ποδηλάτου Αλιάρτου  ποδηλατική βόλτα στην Κωπαΐδα,στο Ιπποφορβείο του Κου Νάνου Θεόδωρου, για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου μας, στην οποία σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε. Η εκκίνηση  θα γίνει στις 09:30 πμ  από το Δημαρχείο Αλιάρτου με ενδιάμεσες στάσεις. 
 Η δράση  αυτή, επικουρείται  από τον Δήμο Αλιάρτου και με τη συμβολή σας, ειδικά στην παρούσα περίοδο, κατά την οποία οι δυσχερείς οικονομικά συνθήκες  έχουν ακουμπήσει βάναυσα συμπολίτες μας θα  δώσετε σε αυτούς μια μικρή ανάσα.
Κατά τον χρόνο πριν την εκκίνηση, θα υπάρχει όχημα με μέριμνα των υπευθύνων του κοινωνικού παντοπωλείου ,για τη συγκέντρωση των προσφορών μας.
Σας καλούμε  να  απολαύσουμε όλοι μαζί , ποδηλάτες και μή ,τη δράση,τη διαδρομή και την ενημέρωση στο Ιπποφορβείο.

Για μια φορά ακόμη ο συντοπίτης μας ιατρός Κος Γατής Νικόλαος θα μας καλύψει στη ποδηλατοβόλτα μας.Τον ευχαριστούμε!
 Οδηγίες


Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχει συνοδεία   προσωπικού της Βάσης ετοιμότητας ΕΕΕΔ Αλιάρτου καθώς και όχημα για τεχνική υποστήριξη
από τα ''Ποδήλατα ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ''.

Το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου είναι ενήμερο και θα είναι σε ετοιμότητα.

Έχει ζητηθεί επικουρικά η βοήθεια από ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ και   τον Αστυνομικό Σταθμό Αλιάρτου.
 
Για να μπορείτε να συμμετέχετε στην  ποδηλατική βόλτα στο Ιπποφορβείο θα πρέπει να  είστε ενήλικος η ανήλικος με συνοδό-κηδεμόνα.


Έχετε επίγνωση των πράξεών σας για τις οποίες είστε υπεύθυνοι σε όλη την διάρκεια που πραγματοποιείται η ποδηλατική βόλτα στη Κωπαΐδα.


Κάθε ένας που συμμετέχει είναι υπεύθυνος για την ομαλή διεξαγωγή της δραστηριότητας σε θέματα ασφάλειας και συμπεριφοράς. Δεν προσπερνάμε τον οδηγό και ακολουθούμε πιστά τις υποδείξεις ή συστάσεις των διοργανωτών.Ευθύνη των οργανωτών  δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση. O κάθε ένας έχει την πλήρη ευθύνη του εαυτού του χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι σε περιπτώσεις τεχνικών προβλημάτων αλλά και τραυματισμών δεν θα υπάρξει η  κάθε δυνατή υποστήριξη

Θα λειτουργήσουμε παλιοί και νέοι φίλοι σαν ομάδα  και θα παραμείνουμε έτσι μέχρι και την λήξη της εκδήλωσης.

Επιπλέον σημαίνει ότι ο καθε ένας γνωρίζει τις απαιτήσεις της όποιας επικινδυνότητας που μπορεί να προκύψει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του αλλά αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η ποδηλατοβόλτα καθώς και την ευθύνη για την ασφάλεια του και παραιτείται από κάθε απαίτηση κατά των διαχειριστών – διοργανωτών  για τη Ποδηλατική βόλτα στην Κωπαΐδα,στο Ιπποφορβείο Κου Νάνου Θεόδωρου, και η συμμετοχή  σας σε αυτήν σημαίνει ταυτόχρονα και ανεπιφύλακτη αποδοχή των παραπάνω όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής αλλά και των παρακάτω κανόνων ποδηλατικής συμπεριφοράς.


                            Κανόνες συμπεριφοράς ποδηλατών

1. Δεν προσπερνάμε ποτέ την πρώτη γραμμή και τους οδηγούς στο ποδηλατικό κομβόι, ώστε να διατηρείται σταθερή ταχύτητα της πορείας, και συντονιζόμαστε στον ρυθμό που μας δίνουν ώστε να κινούμαστε ομαδικά και με ασφάλεια.
 
2. Προσπαθούμε να μην ερχόμαστε σε κοντινή απόσταση   με τον μπροστινό και διπλανό μας  ακολουθώντας σταθερή ταχύτητα (έτσι αποφεύγουμε σύγκρουση μεταξύ μας που είναι η κυριότερη αιτία για πιθανό τραυματισμό ).
 
3. Βοηθάμε στο κλείσιμο των δρόμων στις διασταυρώσεις  για να μην δημιουργηθούν ατυχήματα.

4. Δεν κάνουμε αγώνα ταχύτητας!!! 
Πάμε με αρκετά χαλαρή ταχύτητα για να απολαμβάνουμε την παρέα και την διαδρομή.
5. Σεβόμαστε τους ποδηλάτες δημιουργούμε λεκτικές συγκρούσεις .

6. Πεταλάρουμε πάντα με προσοχή αποφεύγοντας τους ελιγμούς και τα απότομα φρεναρίσματα για να μην έχουμε ατυχήματα!
 
7. Τηρούμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και γνωρίζουμε τους κανόνες του.

8. Η διαδρομή (Αλίαρτος-Προφήτης Ηλίας -Σιλό Ακραιφνίου,όχι ο προορισμός) ενδέχεται να έχει μικρές αλλαγές ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. 

Παρατήρηση

Σε περίπτωση συμμετοχής συμπολιτών μας, με ιδιωτικής χρήσεως οχήματα, αυτά θα κινηθούν με μέριμνα τους, ανεξάρτητα της ποδηλατάδας και σε προγενέστερο χρόνο της εκκίνησης.

 Φίλοι Ποδηλάτου Αλιάρτου


Χορηγοί


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου