Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απολογισμός Δραστηριότητας Ομάδας Φίλοι Ποδηλάτου Αλιάρτου


Εισαγωγή
Η παρούσα Δημοτική αρχή στην Αλίαρτο  καθιέρωσε τον ετήσιο Ποδηλατικό Γύρο Αλιάρτου, στα πλαίσια εορτασμού  των πολιούχων της πόλης  μας.
Η ομάδα Φίλοι Ποδηλάτου Αλιάρτου δημιουργήθηκε στις 17 Αυγούστου 2011, με ανοιχτή πρόσκληση στο διαδίκτυο  από μια παρέα φίλων της πόλης μας,προκειμένου να καλύψει το ενδιάμεσο κενό  σε μια προσπάθεια να συντηρήσει τη δράση και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στη χρήση του ποδηλάτου.


Αρχικά μέλη
Μουστής Κώστας
Μακρής Ντίνος
Δρίτσα Ανθή
Κατερίνα Κουλλιά Ελευθεριάδη
Λάμπρου Χρυσάνθη
Καραμάνος Θανάσης
Καραμάνου Φωτεινή
Λάμπρου Νίκος

Κρίναμε,  ως απλοί πολίτες  ότι η περιοχή μας προσφέρεται για χρήση ποδηλάτου και αυτό δεν έπρεπε  να μείνει ανεκμετάλλευτο.

Σκοπός της δημιουργίας της Ομάδας Φίλοι Ποδηλάτου Αλιάρτου
Η ανάδειξη   και καθιέρωση  της ποδηλατικής κουλτούρας στη πόλη μας και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Αλιάρτου.
 Ενέργειες
1. Δημιουργήθηκε το 2011 ανοιχτή ομάδα σε μέσον Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook), προκειμένου να γίνει ευρέως γνωστή η δημιουργία της με την επωνυμία,  Φίλοι  Ποδηλάτου Αλιάρτου.
Σήμερα αριθμεί περί τα 220 μέλη .
Ήδη έχουν αναρτηθεί περισσότερα από 400 θέματα, που αφορούν αποκλειστικά το ποδήλατο.
2. Δημιουργήθηκε το 2013 ιστοσελίδα (blog) με επωνυμία Ποδήλατο Αλιάρτου, προκειμένου να καλύψει όσους για διαφόρους λόγους δεν συμμετέχουν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με δεκάδες καθαρά ποδηλατικά θέματα.
3. Δημιουργήθηκε Σελίδα στο Facebook, με την επωνυμία Φίλοι Ποδηλάτου Αλιάρτου, για σύνδεση με άλλες αντίστοιχες κινήσεις και προβολή των δράσεων μας με φίλους ποδηλατιστές από όλη την Ελλάδα.


Εκδηλώσεις-Δραστηριότητας
1. Έως τώρα προγραμματίσθηκαν ,οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν οι παρακάτω καθαρές ποδηλατικές  δράσεις από την ομάδα των Φίλων Ποδηλάτου Αλιάρτου
   
Α. Ποδηλατοβόλτα στον Προφήτη Ηλία   (Κωπαΐδα)
    






Β. Ποδηλατοβόλτα στο Σπήλαιο Σαρακηνού Ακραιφνίου (Κωπαΐδα)
   







  
Γ. Ποδηλατοβόλτα στο Ιπποφορβείο Κου Νάνου Θ.  (Κωπαΐδα)








Οι παραπάνω εκδηλώσεις ήταν απόλυτα επιτυχείς από άποψη οργάνωσης ,συμμετοχής και εκτέλεσης λαμβανομένου υπ όψιν του βαθμού δυσκολίας τους. (Μέσος όρος συμμετοχής ποδηλατιστών τα 50 άτομα κάθε ηλικίας)



2. Καθιερώσαμε δοκιμαστικά τη Νυχτερινή ποδηλατοβόλτα, κάθε Παρασκευή, με ώρα εκκίνησης για τη καλοκαιρινή περίοδο την 21:00 από το Δημαρχείο της πόλης μας. Είναι υπό συζήτηση η ημέρα διεξαγωγής. Υπάρχουν  προτάσεις για την Τετάρτη, που τα καταστήματα είναι κλειστά.




Συμπαραστάτες μας.
1. Από   την ίδρυση της η Βάση Ετοιμότητας της ΕΕΕΔ Αλιάρτου.
Τους ευχαριστούμε και ευχόμαστε καλή επιτυχία και δύναμη στην αναγκαία και πρωτότυπη δραστηριοποίηση στη περιοχή μας.
2. Επαγγελματίες  του Δήμου Αλιάρτου .
Τους ευχαριστούμε και με τον τρόπο μας - δυνατότητες μας τους γνωστοποιούμε ότι προβάλλουμε της πόλη μας στο πανελλήνιο.
Σχετικές αναφορές, σε όσους μας βοήθησαν, έχουν γίνει και στη ποδηλατική ιστοσελίδα (blog)  Ποδήλατο Αλιάρτου.
3 . Απλοί φίλοι - πολίτες της πόλης μας, με τη  συμμετοχή τους και τη συνεισφορά τους στις εκδηλώσεις μας .





Θέσεις-Απόψεις  Δημοτικής  Αρχής Αλιάρτου  για  το  Ποδήλατο-   Ποδηλατοδρόμους   στη  πόλη μας

Παρατίθεται αυτούσια επιστολή από την Ομάδα μας,  προς τον Δήμαρχο Αλιάρτου Κο Ντασιώτη Γεώργιο για το παραπάνω αντικείμενο θέματος και η απάντηση του. 
 ,



Μελλοντικές Δράσεις (Προγραμματισμένες)
1. Επανάληψη των δραστηριοτήτων  μας στην Κωπαΐδα και για όσους  δεν μπόρεσαν να έρθουν στις πραγματοποιηθείσες.

2.Διοργάνωση ποδηλατικής δραστηριότητας στον Ελικώνα .Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν.

3. Διοργάνωση ποδηλατικής βόλτας στην Μυκηναϊκή Ακρόπολη Γλα, στο Κάστρο Βοιωτίας (Πρόταση του Βαγγέλη Τζέρπου)

4. Διοργανώσεις  ποδηλατικών εκδηλώσεων,   επί τη ευκαιρία Ιστορικών γεγονότων της περιοχής μας και προς όφελος του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλιάρτου.

5. Συνεργασία με την αντίστοιχη ομάδα της Λιβαδειάς Bicycle club Λιβαδειάς,  για ειδικές διαδρομές και για όσους φίλους ενδιαφέρονται από τη πόλη μας.

6. Πραγματοποίηση ενημερώσεων στις σχολικές μονάδες για το αντικείμενο ποδηλάτου, έπειτα από εξασφάλιση σχετικής άδειας .

7. Σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις είναι εφικτή η συμμετοχή με όχημα ΙΧ για όσους λόγω  διαφόρων  λόγων δεν μπορούν να έρθουν ποδηλατώντας.



Γενικές Επισημάνσεις 
   1. Δεν υπάρχει κανείς νόμος, που να μειώνει την αξία και σημασία πράσινων δράσεων, όπως είναι μια ποδηλατική κίνηση ανεξάρτητα Ιδρύσεως Σωματείων-Συλλόγων , Καταστατικών κλπ.
   2. Δεν βρέθηκε ''χώρος'' και χρόνος για κλήση - εκμετάλλευση και δημιουργία μιας μικρής ποδηλατικής γιορτής, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της πόλης μας, επί 3 συνεχή έτη.

Άραγε , υπάρχουν τόσες αντίστοιχες κινήσεις, που είναι δύσκολη η επιλογή;
   
   3. Υποθέτουμε ,από πάρα πολλά παραδείγματα ότι άλλοι  Δήμοι θα επιδίωκαν το αυτονόητο.
Να αγκαλιάσουν παρόμοιες δράσεις! …

Ζητάμε


1.Ποδηλατόδρομους για να κινούμαστε με ασφάλεια. Η Αλίαρτος έχει χώρο! 



2. Ενσωμάτωση κατ΄αναλογία στις εκδηλώσεις της πόλης μας.


Συμπεράσματα
1.  Συνεχίζουμε  τη προσπάθεια για ανάδειξη  και καθιέρωση της ποδηλατικής κουλτούρας στη πόλη μας. Προωθούμε την εναλλακτική, αθόρυβη, πράσινη και φιλική μετακίνηση .

2.  Καθημερινά μας πλησιάζουν ‘’νέοι’’ ποδηλάτες εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους για το αντικείμενο ποδήλατο (αγορά, είδος κλπ.) στη πόλη μας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον και σιγά σιγά κουβέντα στη κουβέντα  μεγαλώνει ο αριθμός όσων ασχολούνται με το ποδήλατο στην Αλίαρτο.

3. Είμαστε ανοιχτοί σε υλοποιήσιμες  προτάσεις, που έχουν αναφορά το ποδήλατο.

4. Όσοι  ‘’κάνουν πως δεν βλέπουν’’ την προσπάθειά μας,  αναλαμβάνουν και τις ευθύνες τους έναντι μια καθαρά πολιτιστικής ,οικολογικής  και διασκεδαστικής δραστηριότητας, όπως είναι το αντικείμενο ποδήλατο στη Αλίαρτο.

Φίλοι Ποδηλάτου Αλιάρτου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συναρμολόγηση ποδηλάτου

Εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών στο εργοστάσιο κατασκευής των Ελληνικών ποδηλάτων ballistic και clermont

Ακτινολόγηση - Διόρθωση Ζάντας

Ρόδα είναι και στραβώνει! Αλλά μην ανησυχείτε, πριν πάτε στον μάστορα ρίξτε μια ματιά στο βίντεο αυτό και προσπαθήστε το λίγο μόνοι σας!  Δεν χρειάζεται να έχετε κάποιο ιδιαίτερο πτυχίο αλλά υπομονή και θέληση! Δεν είναι τόσο απλό αλλά ούτε και τόσο δύσκολο όσο νομίζετε! 

Ρυθμίσεις ποδηλάτου

Σωστή θέση του αθλητή πάνω στο ποδήλατο   Από τα πιο βασικά πράγματα τη στιγμή που κάποιος πρόκειται να αγοράσει καινούριο ποδήλατο είναι να αγοράσει το κατάλληλο. Εκτός από τους αρκετούς διαφορετικούς τύπους που μπορεί να κυκλοφορούν στην αγορά οι σωστές μετρήσεις σε οποιοδήποτε από αυτά μπορούν να αλλάξουν την δυσάρεστη εικόνα που αφήνει ένα λάθος ποδήλατο σε κάποιον ποδηλάτη. Αρχικά αυτή η νέα θέση μπορεί να δείχνει άβολη, με τα πόδια να αγγίζουν ελάχιστα το έδαφος και τον κορμό σε πλήρη έκταση, ωστόσο έχει αποδειχθεί ότι συμβάλει σημαντικά στην αύξηση της απόδοσης αλλά και στην πολύ σημαντική αποφυγή τραυματισμών ή πόνων.