Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ξεπέρασαν τις 20.000 οι δανεισμοί των κίτρινων ποδηλάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους των Τρικάλων

Ξεπέρασαν τις 20.000 οι δανεισμοί των κίτρινων ποδηλάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους των Τρικάλων,την πόλη που έχει βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με άλλες 10 στην Ευρώπη για τη βιώσιμη μετακίνηση. Ο Δήμος επίσης επιμένει για τη βελτίωση της βιώσιμης κινητικότητας, καθώς έχει υλοποιήσει το πρόγραμμα CityMObil2 (το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό), ενώ το επόμενο διάστημα υλοποιούνται το ELVITEN (με ηλεκτρικά οχήματα) και το AVINT (λεωφορεία χωρίς οδηγό σε κανονική χρήση).

Κατά τη διάρκεια των δυόμισι ετών που το εγχείρημα βρίσκεται σε εφαρμογή, τα κίτρινα ποδήλατα αποτέλεσαν έναν ιδανικό τρόπο μετακίνησης στην πόλη, φιλικό στο περιβάλλον.

Ο απολογισμός της εφαρμογής του συγκεκριμένου μέσου μετακίνησης έφερε δικαιολογημένα αρκετά χαμόγελα αισιοδοξίας στη δημοτική αρχή.

Ειδικότερα, από τον Αύγουστο του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2019, από τα τρία σημεία των Τρικάλων -με κυρίαρχο πλέον το Infopoint στο κέντρο της πόλης- εξυπηρετήθηκαν χιλιάδες άτομα που επέλεξαν να μετακινηθούν με τα κίτρινα ποδήλατα απολαμβάνοντας μια ξεχωριστή βόλτα στην όμορφη πόλη της Θεσσαλίας.

Συνολικά εξυπηρετήθηκαν 20.748 Tρικαλινοί και επισκέπτες, ενώ σταδιακά τα ποδήλατα μεταφέρθηκαν από τα πάρκινγκ στο InfoPoint στο κέντρο της πόλης, για καλύτερη εξυπηρέτηση όλων

Κατά τους τελευταίους πέντε μήνες του 2016, οπότε ξεκίνησε η προσπάθεια, καταγράφηκαν 1.202 δανεισμοί.

Το 2017 εκτοξεύτηκαν στους 8.992. Το 2018 συνεχίστηκε η αυξητική τάση του ενδιαφέροντος φθάνοντας τους 10.040 δανεισμούς. Με την έναρξη του 2019 σε έναν μόλις μήνα υπήρξαν 214 δανεισμοί και αναμένεται κι άλλη αυξητική πορεία.

Τα κίτρινα ποδήλατα στα Τρίκαλα προσφέρονται δωρεάν σε όλους.

Όπως κατ' επανάληψη έχει δηλώσει ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, σκοπός είναι να μειωθεί ακόμη περισσότερο η χρήση του αυτοκινήτου και οι δημότες, αλλά και οι επισκέπτες, να μπορούν να κάνουν τις δουλειές τους πιο εύκολα και σύντομα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συναρμολόγηση ποδηλάτου

Εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών στο εργοστάσιο κατασκευής των Ελληνικών ποδηλάτων ballistic και clermont

Ακτινολόγηση - Διόρθωση Ζάντας

Ρόδα είναι και στραβώνει! Αλλά μην ανησυχείτε, πριν πάτε στον μάστορα ρίξτε μια ματιά στο βίντεο αυτό και προσπαθήστε το λίγο μόνοι σας!  Δεν χρειάζεται να έχετε κάποιο ιδιαίτερο πτυχίο αλλά υπομονή και θέληση! Δεν είναι τόσο απλό αλλά ούτε και τόσο δύσκολο όσο νομίζετε! 

Ρυθμίσεις ποδηλάτου

Σωστή θέση του αθλητή πάνω στο ποδήλατο   Από τα πιο βασικά πράγματα τη στιγμή που κάποιος πρόκειται να αγοράσει καινούριο ποδήλατο είναι να αγοράσει το κατάλληλο. Εκτός από τους αρκετούς διαφορετικούς τύπους που μπορεί να κυκλοφορούν στην αγορά οι σωστές μετρήσεις σε οποιοδήποτε από αυτά μπορούν να αλλάξουν την δυσάρεστη εικόνα που αφήνει ένα λάθος ποδήλατο σε κάποιον ποδηλάτη. Αρχικά αυτή η νέα θέση μπορεί να δείχνει άβολη, με τα πόδια να αγγίζουν ελάχιστα το έδαφος και τον κορμό σε πλήρη έκταση, ωστόσο έχει αποδειχθεί ότι συμβάλει σημαντικά στην αύξηση της απόδοσης αλλά και στην πολύ σημαντική αποφυγή τραυματισμών ή πόνων.