Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συμβολική Ποδηλατική Πολιτιστική Διαδρομή στην Ογχηστό Βοιωτίας

Φίλοι Ποδηλάτου Αλιάρτου

Πολιτιστικές διαδρομές!
Σπήλαιο Σαρακηνού-Γλα- Ορχομενός
  Ογχηστός
Αγαπητοί φίλοι και φίλες 
Στις 18 Ιουλίου 2015, ημέρα Σάββατο, διοργανώνεται από τον Δήμο Αλιάρτου -Θεσπίεων  και τους Φίλους Ποδηλάτου Αλιάρτου   συμβολική   Ποδηλατική Πολιτιστική Διαδρομή στην Ογχηστό Βοιωτίας, στην οποία σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει  στις 18:30, με ενημέρωση στο Συνεδριακό Αλιάρτου, στο οποίο ο κος Δήμαρχος και άλλοι διακεκριμένοι επιστήμονες όπως η προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας Κα Χαραμή Α.,ο υπεύθυνος της αρχαιολογικής έρευνας Κος Μυλωνόπουλος Ι. θα  παρουσιάσουν σημαντικότατα αποτελέσματα για την ανασκαφική έρευνα που γίνεται στον τόπο μας, και είναι σε εξέλιξη, κάτι που γίνεται για 1η φορά στην Αλίαρτο! Αμέσως μετά την ενημέρωση στο Συνεδριακό  ολιγόλεπτος συντονισμός στο Δημαρχείο και εκκίνηση. 
Ο τερματισμός θα είναι στην Ογχηστό στη θέση '' Στενή'' Αλιάρτου 
χωρίς βαθμό δυσκολίας λόγω μικρής αποστάσεως 
και εκεί η ανασκαφική ομάδα με τον Κο Μυλωνόπουλο Ι. θα  κάνει  επιτόπια ενημέρωση.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία podilatoaliartou@hotmail.com
Προτείνεται όπως για λόγους ασφαλείας και κυρίως λόγω του σκοπού να φέρουμε εάν διαθέτουμε λευκή μπλούζα.
Η ποδηλατική – αρχαιολογική- πολιτιστική διαδρομή και οι όροι συμμετοχής 
Οδηγίες
Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχει συνοδεία Τροχαίας , διασώστες, τεχνική υποστήριξη , παροχή φιαλιδίων νερού και βαν μεταφοράς ποδηλάτων. 
Για να μπορείτε να συμμετέχετε στην πολιτιστική διαδρομή θα πρέπει να:
Είστε ενήλικος η ανήλικος με συνοδό-κηδεμόνα.
Έχετε επίγνωση των πράξεών σας για τις οποίες είστε υπεύθυνοι σε όλη την διάρκεια που πραγματοποιείται η διαδρομή.
Κάθε ένας που συμμετέχει είναι υπεύθυνος για την ομαλή διεξαγωγή της δραστηριότητας σε θέματα ασφάλειας και συμπεριφοράς. Δεν προσπερνάμε τον οδηγό και ακολουθούμε πιστά τις υποδείξεις ή συστάσεις των διοργανωτών.
Ευθύνη των διαχειριστών δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση. O κάθε ένας έχει την πλήρη ευθύνη του εαυτού του χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι σε περιπτώσεις τεχνικών προβλημάτων αλλά και τραυματισμών δεν θα υπάρξει η υποστήριξη όταν αυτό είναι εφικτό .Είμαστε όλοι μια ομάδα και θα παραμείνουμε έτσι μέχρι και την λήξη της εκδήλωσης.
Επιπλέον σημαίνει ότι γνωρίζει τις απαιτήσεις της όποιας επικινδυνότητας που μπορεί να προκύψει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του αλλά αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η ποδηλατοβόλτα καθώς και την ευθύνη για την ασφάλεια του και παραιτείται από κάθε απαίτηση κατά των διαχειριστών – διοργανωτών και η συμμετοχή σας σε αυτόν σημαίνει ταυτόχρονα και ανεπιφύλακτη αποδοχή των παραπάνω όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής αλλά και των παρακάτω κανόνων ποδηλατικής συμπεριφοράς.
Κανόνες συμπεριφοράς ποδηλατών
1. Δεν προσπερνάμε ποτέ την πρώτη γραμμή και τους οδηγούς στο ποδηλατικό κομβόι, ώστε να διατηρείται σταθερή ταχύτητα της πορείας, και συντονιζόμαστε στον ρυθμό που μας δίνουν ώστε να κινούμαστε ομαδικά και με ασφάλεια.
2. Προσπαθούμε να μην αφήνουμε κενά με τον μπροστινό μας ακολουθώντας σταθερή ταχύτητα (έτσι αποφεύγουμε τα αυτοκίνητα που μπαίνουν σφήνα).
3. Βοηθάμε στο κλείσιμο των δρόμων στις διασταυρώσεις και στα φανάρια για να μην δημιουργηθούν ατυχήματα.
4. Δεν κάνουμε αγώνα ταχύτητας! Πάμε με αρκετά χαλαρή ταχύτητα για να απολαμβάνουμε την παρέα και την διαδρομή.
5. Σεβόμαστε τους οδηγούς και τους πεζούς και δεν δημιουργούμε λεκτικές συγκρούσεις μαζί τους.
6. Ποδηλατούμε πάντα με προσοχή αποφεύγοντας τους ελιγμούς και τα απότομα φρεναρίσματα για να μην έχουμε ατυχήματα!
7. Τηρούμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και γνωρίζουμε τους κανόνες του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συναρμολόγηση ποδηλάτου

Εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών στο εργοστάσιο κατασκευής των Ελληνικών ποδηλάτων ballistic και clermont

Ακτινολόγηση - Διόρθωση Ζάντας

Ρόδα είναι και στραβώνει! Αλλά μην ανησυχείτε, πριν πάτε στον μάστορα ρίξτε μια ματιά στο βίντεο αυτό και προσπαθήστε το λίγο μόνοι σας!  Δεν χρειάζεται να έχετε κάποιο ιδιαίτερο πτυχίο αλλά υπομονή και θέληση! Δεν είναι τόσο απλό αλλά ούτε και τόσο δύσκολο όσο νομίζετε! 

Ρυθμίσεις ποδηλάτου

Σωστή θέση του αθλητή πάνω στο ποδήλατο   Από τα πιο βασικά πράγματα τη στιγμή που κάποιος πρόκειται να αγοράσει καινούριο ποδήλατο είναι να αγοράσει το κατάλληλο. Εκτός από τους αρκετούς διαφορετικούς τύπους που μπορεί να κυκλοφορούν στην αγορά οι σωστές μετρήσεις σε οποιοδήποτε από αυτά μπορούν να αλλάξουν την δυσάρεστη εικόνα που αφήνει ένα λάθος ποδήλατο σε κάποιον ποδηλάτη. Αρχικά αυτή η νέα θέση μπορεί να δείχνει άβολη, με τα πόδια να αγγίζουν ελάχιστα το έδαφος και τον κορμό σε πλήρη έκταση, ωστόσο έχει αποδειχθεί ότι συμβάλει σημαντικά στην αύξηση της απόδοσης αλλά και στην πολύ σημαντική αποφυγή τραυματισμών ή πόνων.