Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

Έρχεται η καμπάνια «Με ποδήλατο στη δουλειά 2015»
Ετοιμαστείτε. Η ποδηλατική καμπάνια της άνοιξης «Με ποδήλατο στη δουλειά 2015 - Bike to work»έρχεται τον Μάιο. 

Πρόκειται για τον φιλικό διαγωνισμό που έχει στόχο την προώθηση της μετακίνησης με ποδήλατο. Να παροτρύνει δηλαδή τους εργαζόμενους να αρχίσουν να πηγαίνουν στη δουλειά με το ποδήλατο, να προβάλλει τα πλεονεκτήματα της μετακίνησης με ποδήλατο στους εργοδότες αλλά και να προβάλει τους εργοδότες που προωθούν το ποδήλατο.

Θυμηθείτε ότι ποδηλατώντας κάνετε καλό στο περιβάλλον, αφού δεν ρυπαίνετε. Επίσης, ασκείστε και βέβαια εξοικονομείτε χρήματα. Σύμφωνοι, οι περισσότερες ελληνικές πόλεις δεν έχουν υποδομές για ποδήλατο αλλά με προσοχή όλα γίνονται. Οπότε μπορείτε να το ξανασκεφτείτε.

Η καμπάνια επιστρέφει από 1η εώς 31 Μαϊου, συσπειρώνοντας ακόμα περισσότερους πολίτες που χρησιμοποιούν ποδήλατο. Κι αυτό διότι φέτος συνδιοργανώνεται και υλοποιείται εκτός από την ομάδαΠΟΔΗΛΑΤ-ισσ-ΕΣ, και από το σύλλογο αστικών ποδηλατών «ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα». Επιπλέον, η καμπάνια τίθεται, για πρώτη φορά, υπό την αιγίδα της European Cyclists Federation, ενώνοντας τις δυνάμεις της με αντίστοιχες προσπάθειες που πραγματοποιούνται σε 11 ακόμα ευρωπαϊκές χώρες.


Όπως τονίζουν οι διοργανωτές «το ποδήλατο δεν είναι μόνο ένα χόμπι αναψυχής. Είναι πρωτίστως ένα λειτουργικό μέσο καθημερινής μετακίνησης που όχι μόνο κάνει την πόλη μας πιο ανθρώπινη αλλά και την διάθεσή μας καλύτερη». Προσθέτουν δε πως αυτό αποδεικνύουν καθημερινά εκατοντάδες εργαζόμενοι οι οποίοι επιλέγουν να μετακινούνται με Ποδήλατο στη Δουλειά. 


Τι είναι το Bike to work;Η καμπάνια του Bike to work, σημειώνουν οι διοργανωτές έρχεται να δώσει φωνή σε αυτή την προσπάθεια μέσα από τη διενέργεια ενός φιλικού διαγωνισμού. Αυτό είναι το Bike to work. 


Eργαζόμενοι απο διαφορετικές εταιρείες - οργανισμούς ή φορείς, δημιουργούν ομάδες και καταχωρούν τα χιλιόμετρα και τις διαδρομές που κάνουν από το σπίτι στη δουλειά και πίσω, κατά τη διάρκεια ενός μηνός. Το έπαθλο
Νικητής αναδεικνύεται αυτός που θα κάνει τα περισσότερα χιλιόμετρα. Μπορεί να μην παίρνει κάποιο δώρο από τη διοργάνωση - εκτός βέβαια από την ηθική ικανοποίηση - όμως πολλές φορές οι εργοδότες προσφέρουν τα δικά τους βραβεία στους εργαζομένους. Όπως για παράδειγμα ένα ποδήλατο.


Τι έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια


Στα τέσσερα χρόνια ζωής της καμπάνιας έχουν συμμετάσχει: *περισσοτερες από 200 εταιρείες και οργανισμοί *περισσότεροι από 1500 ποδηλάτες,


Έχουν διανύσει:*περισσοτερα από 330.000 χιλιόμετρα*έχει γίνει οικονομία στη βενζίνη κατά 35.000 λίτρα που θα επιβάρυναν την ατμόσφαιρα με περισσοτερους από 80 τόνους διοξειδίου του άνθρακαΜολονότι η διαδικτυακή πλατφόρμα (www.biketowork.gr) άνοιξε μόλις την 1η Απριλίου, ήδη 13 ομάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή.


Αν πηγαίνετε με ποδήλατο στη δουλειά ή σκέφτεστε να το κάνετε, δείτε πως μπορείτε να οργανώσετε τη δική σας ομάδα εδώ. Αν είστε εργοδότης και πιστεύετε στα οφέλη της βιώσιμης κινητικότητας βοηθήστε τη δημιουργία ομάδας εντός της επιχείρησης σας, με τρία απλά βήματα που θα βρείτε εδώ.


Για διευκρινίσεις ή απορίες, Μαρία Καραγιαννάκη: biketowork@biketowork.gr ή στο info@podilattiki.gr, τηλ.: 6936 511260

Mία από τις αφίσες της καμπάνιας «Με ποδήλατο στη δουλειά 2015»Οι «ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ» πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στοtwitter@orthopetalies ή στο Facebook Orthopetalies blog για καθημερινή ενημέρωση


http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου