Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

Λονδίνο: Υπερλεωφόροι για ποδήλατα δίπλα στον Τάμεση


Μια παλιά τεχνολογία με ένα πολύ λαμπρό μέλλον

Πόλεις σε όλον τον κόσμο έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι τα ποδήλατα είναι μια παλιά τεχνολογία με ένα πολύ λαμπρό μέλλον.

Καθαρό, φθηνό και σε πολλές περιπτώσεις πιο γρήγορο από τις οδικές μεταφορές, το ποδήλατο θεωρείται το μέσο του μέλλοντος και οι πόλεις του ανοίγουν περισσότερο χώρο.

Μερικές από τις λύσεις που έχουν βρει είναι εκπληκτικές και καινοτόμες, από την άποψη της υποδομής και της τεχνολογίας.

Το Λονδίνο είναι μια πόλη που αγωνίζεται για να εκσυγχρονίσει τις υποδομές των μεταφορών. Πυκνοκατοικημένο και με ένα οδικό δίκτυο που χρωστάει περισσότερα στην μεσαιωνική αρχιτεκτονική από ό, τι στα πρότυπα του δικτύου των μεγάλων μητροπόλεων στις ΗΠΑ, το Λονδίνο εξετάζει το ποδήλατο σαν μια μελλοντική λύση για τις μεταφοράς.

Η πόλη σκοπεύει να δαπανήσει 1,4 δισ. δολάρια σε ένα από τα πιο φιλόδοξα έργα υποδομής για ποδήλατα στην Ευρώπη. Η υπερλεωφόρος ονομάζεται λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας Ανατολής-Δύσης, και θα είναι ένας διαχωρισμένος ποδηλατόδρομος, που θα συνδέει το Ακτον στο δυτικό Λονδίνο με το Μπάρκινγκ στο ανατολικό - μια διαδρομή 29 χιλιομέτρων.

Εξαγγέλλοντας την «ποδηλατική επανάσταση», ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον είπε ότι σκοπεύει να αυξήσει κατά 400% την κίνηση των ποδηλάτων στην πόλη ως το 2025, με στόχο το 20% των μετακινήσεων να γίνεται με πετάλι κατά μήκος του Τάμεση.

Και τόνισε ότι θα επεκτείνει τις πράσινες υποδομές κατασκευάζοντας τελικά 12 ποδηλατικές υπερλεωφόρους, που θα συνδέουν τα προάστια με το κεντρικό Λονδίνο. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου