Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Δύο χιλιόμετρα για ποδήλατο ...ζηλεύετε;

Δύο χιλιόμετρα για ποδήλατο και περίπατο με άνεση, ηρεμία και πάνω απ’ όλα με ασφάλεια. Βρίσκονται στους Αγίους Αναργύρους και συγκεκριμένα στην οδό Κωνσταντινουπόλεως.
Πρόκειται για το τμήμα ανάμεσα στους σταθμούς του Προαστιακού «Άγιοι Ανάργυροι» και «Πύργος Βασιλίσσης». Πριν από περίπου δύο χρόνια οι σιδηροδρομικές γραμμές που περνούσαν απ’ αυτό το κομμάτι υπογειοποιήθηκαν. Έτσι, στη συνέχεια, με την αφαίρεση των γραμμών στο υπέργειο κομμάτι έγινε ριζική ανάπλαση με φύτευση πρασίνου και την κατασκευή πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου. 
 
Πράσινο και χώρος για ποδήλατο και περίπατο στους Αγίους Αναργύρους


Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές της αλλαγής που συντελέστηκε στην περιοχή. Επί χρόνια οι Άγιοι
Ανάργυροι κόβονταν στα δύο λόγω της διέλευσης των τρένων.
Και για ποδήλατο και για περίπατο με ασφάλεια.Σημειώνεται ότι ο πεζοδρόμος και ο ποδηλατόδρομος – ο ένας είναι δίπλα στον άλλον – είναι απολύτως προστατευμένοι από τα αυτοκίνητα.
Οι κακοπροαίρετοι, οι εμπαθείς, οι κακεντρεχείς, οι γκρινιάρηδες μπορεί να υποστηρίξουν ότι πρόκειται για πεταμένα λεφτά. Το κείμενο αυτό όμως είναι απλά τα στοιχεία του ρεπορτάζ. Σας μεταφέρει με εικόνες και λόγια ό,τι συμβαίνει μετά την ανάπλαση.

Οι πολίτες της γειτονιάς χαίρονται και τον ποδηλατόδρομο και τον πεζόδρομο. Αν επισκεφτεί κανείς το σημείο θα δει μικρούς και μεγάλους να κάνουν ποδήλατο με ασφάλεια. Παιδιά αλλά και ηλικιωμένους να περπατούν χωρίς κινδύνους. Πού αλλού θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό με τόση ευκολία;  
Χαλαρός περίπατος από ανθρώπους της τρίτης ηλικίας στον πεζόδρομο
 


*Επίσης, χρησιμοποιώντας κανείς τον ποδηλατόδρομο από την αρχή του, από τους Αγίους Αναργύρους δηλαδή, φτάνοντας στο τέρμα του, στον Πύργο Βασιλίσσης μπορεί να επισκεφτεί εύκολα το Πάρκο Τρίτση. Ουσιαστικά το πάρκο βρίσκεται παράλληλα με τον σταθμό. Όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται να κάνει μία βόλτα στο πάρκο αυτό που χρειάζεται είναι να κινηθεί προς τα αριστερά (μετά το τέλος του ποδηλατόδρομου στον σταθμό Πύργος Βασιλίσσης) και να φτάσει στη Λεωφόρο Δημοκρατίας. Θα δει το φανάρι που βρίσκεται έξω από το Πάρκο και…έφτασε.

 


Καλές μετακινήσεις με ποδήλατοΟι «ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ» πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο twitter @orthopetalies ή στο Facebook Orthopetalies blog για καθημερινή ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου