Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κάνεις ποδήλατο στην πόλη; Όσα δεν ξέρεις για το αγαπημένο σου σπορ

Για να μην σε πιάσουν αδιάβαστη…
Σου αρέσει, μας αρέσει! Γυμνάζει το σώμα, ανανεώνει τη διάθεση και αποτελεί τη τελευταία τάση στα outdoor sport… Πριν ανέβεις στο ποδήλατο σου την επόμενη φορά καλό θα ήταν να μην σε πιάσουν αδιάβαστη…

• Το πρώτο ποδήλατο κατασκευάστηκε το 1817 από το βαρώνο Von Drain για να μετακινείται μέσα στην βασιλική αυλή.
• Υπάρχει πλέον και στην Αθήνα εταιρεία κούριερ που μετακινούνται με ποδήλατα. Οι άνθρωποι που κάνουν αυτή τη δουλειά ονομάζονται bike messengers και το μότο της εταιρείας BondEx είναι Speed up your business, save your city (Επιτάχυνε τη δουλειά σου, σώσε την πόλη σου).
• Στο Άμστερνταμ το 38% των ταξιδιών μέσα στην πόλη γίνεται με ποδήλατο ενώ μετακινούνται 700.000 χιλιάδες ποδήλατα μόνο μέσα στην πόλη.
• Στο Λονδίνο σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η κίνηση στους δρόμους νοικιάζονται από το δήμο 5.000 ποδήλατα που μπορεί ο καθένας να προμηθευτεί από 400 διαφορετικά σημεία σε όλη την πόλη. Μόλις φτάσει στον προορισμό του δένει το ποδήλατο στο ειδικό σταντ και μετά μπορεί να δανειστεί οποιοδήποτε άλλο από οποιαδήποτε περιοχή τον εξυπηρετεί. Η τιμή ενοικίασης τη εβδομάδα είναι 5 λίρες και 29 λίρες για όλο το χρόνο. Συμφέρει απίστευτα.
• Το 32% του πληθυσμού της Κοπεγχάγης, (συνολικός πληθυσμός 1, 8 εκατ.)επιλέγει να μετακινείται με το ποδήλατο, ενώ το κράτος έχει εξαγγείλει ότι σκοπεύει μέσα στον επόμενο χρόνο να τριπλασιάσει τα κρατικά έξοδα για τη δημιουργία περισσοτέρων ποδηλατοδρόμων.
FIT & THE CITY
• Με μια ώρα ήπιας ποδηλασίας μπορείς να χάσεις μέχρι και 300 θερμίδες.
• Η ποδηλασία βοηθά σε στην τόνωση του μυοσκελετικού συστήματος και ιδιαίτερα των γλουτιαίων μυών, υπεύθυνων για τη σωστή στάση της λεκάνης.
• Μικρά σπριντ των 30”(αρκετά γρήγορες πεταλιές) βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς.
• Κάνοντας 30′ποδήλατο σε επίπεδο με ελαφριά κλίση (μικρή ανηφορίτσα) γυμνάζεις τα πόδια, αλλά και τονώνεις το αναπνευστικό σου (ανοίγουν οι πνεύμονες).
• Μια ώρα έντονης ποδηλασίας, με ποδήλατο κούρσας (όπου απαιτεί να είσαι ελαφρώς γυνηρμέ προς τα μπρος), σε βοηθά να γυμνάσεις τους γλουτούς, τα μπράτσα αλλά και να κάψεθς γύρω στις 600 θερμίδες .
• Πριν ξεκινήσεις την άθληση με το ποδήλατο κάνε προθέρμανση για να μην τραυματίσεις τους μυς.
• Με το πέρας της ποδηλασίας κάνε διατάσεις για να χαλαρώσουν οι μυς και να αποφύγεις τις κράμπες.

 http://cynews.tv

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συναρμολόγηση ποδηλάτου

Εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών στο εργοστάσιο κατασκευής των Ελληνικών ποδηλάτων ballistic και clermont

Ακτινολόγηση - Διόρθωση Ζάντας

Ρόδα είναι και στραβώνει! Αλλά μην ανησυχείτε, πριν πάτε στον μάστορα ρίξτε μια ματιά στο βίντεο αυτό και προσπαθήστε το λίγο μόνοι σας!  Δεν χρειάζεται να έχετε κάποιο ιδιαίτερο πτυχίο αλλά υπομονή και θέληση! Δεν είναι τόσο απλό αλλά ούτε και τόσο δύσκολο όσο νομίζετε! 

Ρυθμίσεις ποδηλάτου

Σωστή θέση του αθλητή πάνω στο ποδήλατο   Από τα πιο βασικά πράγματα τη στιγμή που κάποιος πρόκειται να αγοράσει καινούριο ποδήλατο είναι να αγοράσει το κατάλληλο. Εκτός από τους αρκετούς διαφορετικούς τύπους που μπορεί να κυκλοφορούν στην αγορά οι σωστές μετρήσεις σε οποιοδήποτε από αυτά μπορούν να αλλάξουν την δυσάρεστη εικόνα που αφήνει ένα λάθος ποδήλατο σε κάποιον ποδηλάτη. Αρχικά αυτή η νέα θέση μπορεί να δείχνει άβολη, με τα πόδια να αγγίζουν ελάχιστα το έδαφος και τον κορμό σε πλήρη έκταση, ωστόσο έχει αποδειχθεί ότι συμβάλει σημαντικά στην αύξηση της απόδοσης αλλά και στην πολύ σημαντική αποφυγή τραυματισμών ή πόνων.