Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποδηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 στην Αθήνα

Αριστείδης Κωνσταντινίδης
Διοργανώθηκαν από την υπo-επιτροπή Ποδηλασίας στο ποδηλατοδρόμιο του Νέου Φαλήρου, στη θέση του οποίου βρίσκεται σήμερα το γήπεδο Καραϊσκάκη. Συνολικά, 19 αθλητές από πέντε χώρες έλαβαν μέρος στους αγώνες που διεξήχθησαν στις 8, 11, 12 και 13 Απριλίου 1896.
Το μοναδικό αγώνισμα ποδηλασίας δρόμου διεξήχθη στις 12 Απριλίου (ήταν το προτελευταίο χρονολογικά αγώνισμα της ποδηλασίας). 


Οι επτά ποδηλάτες από τρεις χώρες διήνυσαν συνολικά μία απόσταση 87 χιλιομέτρων από την Αθήνα έως τον Μαραθώνα και πίσω.

Ο Αριστείδης Κωνσταντινίδης οδηγούσε την κούρσα από την αρχή μέχρι και την άφιξη στον Μαραθώνα. Το ποδήλατό του όμως έσπασε κατά την επιστροφή του στην Αθήνα και έχασε πολύτιμο χρόνο μέχρι να βρεθεί κάποιο άλλο ποδήλατο για να συνεχίσει, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Βρετανός Έντουαρντ Μπάτελ ο οποίος πέρασε μπροστά.

Τόσο ο Κωνσταντινίδης όσο και ο Μπάτελ έπεσαν από μία ακόμη φορά πριν τερματίσουν, αλλά η πτώση του Βρετανού ήταν πιο σοβαρή καθώς τον έριξε στην τρίτη θέση. Ο Κωνσταντινίδης κατάφερε τελικά να τερματίσει στην πρώτη θέση, με τον Γερμανό Άουγκουστ Γκέντριχ να κατακτά τη δεύτερη.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συναρμολόγηση ποδηλάτου

Εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών στο εργοστάσιο κατασκευής των Ελληνικών ποδηλάτων ballistic και clermont

Ακτινολόγηση - Διόρθωση Ζάντας

Ρόδα είναι και στραβώνει! Αλλά μην ανησυχείτε, πριν πάτε στον μάστορα ρίξτε μια ματιά στο βίντεο αυτό και προσπαθήστε το λίγο μόνοι σας!  Δεν χρειάζεται να έχετε κάποιο ιδιαίτερο πτυχίο αλλά υπομονή και θέληση! Δεν είναι τόσο απλό αλλά ούτε και τόσο δύσκολο όσο νομίζετε! 

Ρυθμίσεις ποδηλάτου

Σωστή θέση του αθλητή πάνω στο ποδήλατο   Από τα πιο βασικά πράγματα τη στιγμή που κάποιος πρόκειται να αγοράσει καινούριο ποδήλατο είναι να αγοράσει το κατάλληλο. Εκτός από τους αρκετούς διαφορετικούς τύπους που μπορεί να κυκλοφορούν στην αγορά οι σωστές μετρήσεις σε οποιοδήποτε από αυτά μπορούν να αλλάξουν την δυσάρεστη εικόνα που αφήνει ένα λάθος ποδήλατο σε κάποιον ποδηλάτη. Αρχικά αυτή η νέα θέση μπορεί να δείχνει άβολη, με τα πόδια να αγγίζουν ελάχιστα το έδαφος και τον κορμό σε πλήρη έκταση, ωστόσο έχει αποδειχθεί ότι συμβάλει σημαντικά στην αύξηση της απόδοσης αλλά και στην πολύ σημαντική αποφυγή τραυματισμών ή πόνων.