Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτέμβριος, 2013

Μάθετε στα παιδιά σας να Κυκλοφορούν Σωστά από την Ελληνική Αστυνομία

''Κυκλοφορώ σωστά, κερδίζω τη ζωή '' Οι Φίλοι Ποδηλάτου Αλιάρτου προωθούν το ειδικό έντυπο της Ελληνικής Αστυνομίας  για την ασφάλεια των παιδιών και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων  Η Ελληνική Αστυνομία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς επικοινωνεί μαζί σας και ζητά την ενεργό συμμετοχή όλων των γονέων σε μια κοινή προσπάθεια για την ασφάλεια των παιδιών και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. 

Ποδηλατοβόλτα στη Μυκηναϊκή Ακρόπολη Γλα,από τους Φίλους Ποδηλάτου Αλιάρτου την 06 Οκτωβρίου 2013

1. Η συμμετοχή είναι ατομική ευθύνη του καθενός ανάλογα με την υγεία και τη φυσική του κατάσταση.

O καλύτερος τρόπος για να μάθετε στα παιδιά σας ποδήλατο

Tο να βοηθήσετε το παιδί σας να μάθει να κάνει ποδήλατο σε δύο ρόδες αποτελεί ορόσημο – και μια αξέχαστη εμπειρία και για τους δυο σας. Eδώ σας προτείνουμε την καλύτερη, κατά τη γνώμη μας, μέθοδο, η οποία διαφέρει από την παραδοσιακή, κατά την οποία οι γονείς μας έτρεχαν δίπλα στο ποδήλατο και με την οποία διδαχτήκαμε οι περισσότεροι από εμάς. Έχουμε διαπιστώσει ότι οδηγεί σε λιγότερες πτώσεις και απαιτεί λιγότερο χρόνο – πολλά παιδιά αρχίζουν να βολτάρουν μόνα τους μέσα σε 15-20 λεπτά.

Ποδηλατοβόλτα στη Μυκηναϊκή Ακρόπολη Γλα,από τους Φίλους Ποδηλάτου Αλιάρτου

Αρχική Ενημέρωση  Ποδηλατοβόλτα από τους Φίλους Ποδηλάτου Αλιάρτου στη Μυκηναϊκή Ακρόπολη Γλα (Κωπαΐδα-Κάστρο) στις 06 Οκτωβρίου 2013,Κυριακή  με εναλλακτική την 13η Οκτ. 2013. Συνολική Απόσταση (Μετάβαση -επιστροφή ) 40 χλμ.

Καμπάνια για να πηγαίνουν οι μαθητές στο σχολείο με ασφάλεια

Συμβουλές ασφαλούς μετακίνησης από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας  Εκ μέρους των Φίλων Ποδηλάτου Αλιάρτου Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να μάθω στο παιδί μου να διασχίζει τον δρόμο; Ποιοι είναι οι πέντε βασικοί κανόνες για να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο; Μέχρι ποια ηλικία απαιτείται ειδικό κάθισμα στο αυτοκίνητο; Ποιος ο ρόλος του εκπαιδευτικού στην κυκλοφοριακή αγωγή; Σε όλα αυτά και σε πολλά ακόμη ερωτήματα έρχεται να απαντήσει η νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», η οποία ξεκινάει με το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς. Τα παιδιά εξάλλου είναι οι πλέον ευάλωτοι χρήστες του δρόμου, καθώς τα τροχαία αποτελούν παγκοσμίως τη δεύτερη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5-14 ετών και την πρώτη αιτία για τις ηλικίες 15-29.

Τετάρτη 11/09/2013, Νυχτερινή Ποδηλατοβόλτα από τους Φίλους Ποδηλάτου Αλιάρτου

Τι να κάνω όταν κατά την βόλτα μου με το ποδήλατο με κυνηγάει ένας ή μία αγέλη σκύλων

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι ελάχιστα σκυλιά είναι επικίνδυνα , ακόμα κι αν συγκροτούν  πολυπληθές αγέλες. Όμως δεν είναι και ασυνήθιστο το φαινόμενο να οδηγείτε το αυτοκίνητο, τη μηχανή ή το ποδήλατο σας στην πόλη ή την εξοχή και ξαφνικά να δείτε έναν ή μια ολόκληρη αγέλη σκύλων να σας επιτίθενται. Και δεν είναι λίγες οι φορές που ένα τέτοιο επεισόδιο καταλήγει σε ατύχημα του σκύλου ή του ανθρώπου που βρίσκεται στο όχημα.

Τετάρτη 4/9/2013, 6η Νυχτερινή Ποδηλατοβόλτα